GESCHIEDENIS

Uit DE GELDERLANDER van februari 2017

LICHTENVOORDE – Willem Doppen uit Lichtenvoorde wilde zijn 25ste verjaardag groots aanpakken. Hij vond dat er wel een liveband bij deze gelegenheid hoorde. En, dacht de halve Abraham, waarom zou hij die zelf niet oprichten?

„Ik wilde weer eens muziek maken en overlegde met mijn broer Sjoerd (28), die gitarist is”, aldus Doppen. „Hij zei: vraag ome Jan maar.”

Familie-band
Jan Doppen (57) was blij verrast. „Hartstikke leuk dat mijn neefjes, de nieuwe generatie, mij vroegen”, zegt de bassist. Ook Sjoerd ging overstag om deel te nemen aan de familie-band, maar dan moest het wel goed gebeuren ook. „Geen half werk, dus met nog een gitarist erbij.”

Frontman
Willem kreeg leeftijdsgenoten Ludo Waenink (gitarist) en drummer Pieter te Brake zover, die bij de andere kant van de familie horen. Het klikte tijdens het oefenen, ook muzikaal gezien. „Na drie keer spelen zaten de nummers erin. In no-time hadden we een repertoire met meer dan twintig covers. We zijn dan ook allemaal muzikanten, dat is ons voordeel”, vertelt Willem.

Opa
Willem noemde de band Doppen’s Textiel. „Het is een aandenken aan opa Hemmie, die niet meer leeft.” Tot 30 jaar terug had de grootvader van Willem een winkeltje, waar tegenwoordig een winkel van textielketen Tuunte zit gevestigd.

Na het optreden van de band op Willems verjaardag, vertelde oma Tiny Doppen hun opa trots zou zijn geweest. Willem: „Dat was het mooiste compliment wat ik me kon bedenken.”